Jag kan göra din logotyp

Se exempel på logotyper som jag gjort sedan 1987. Egen formgivning är de som vi skapat själva. Digitaliserade/Vektoriserade är logotyper där vi gjort original efter att ha skannat in en bild som vi sedan renritat med vektorer, resultatet blir en logotyp som alltid är knivskarp hur mycket du än förstorar den. Mock Up's innebär att vi går ett steg vidare och visar ett 3-D motiv.

Klicka neda för exempel

Logotyper i färg

Vi levererar logotyper i flera färgformat och anpassar loggan för olika behov. Svart/Vitt, RGB, CMYK, PMS där man ibland behöver omvända färger negativ/positiv. Färgkanalerna blandas till önskad kulör.

RGB - Färgerna Röd, Grön, Blå utgör grunden för bildskärmar, mobiler, läsplattor, projektorer och TV. Varje färgkanal har värde 0 – 255.

CMYK - Färger för trycksaker och skrivare Cyan, Magenta, Yellow och Black (K). Varje färg har värde från 0 – 100%.

PMS® - Pantone Matching System® används oftast när man trycker förpackningar men även finare trycksaker. Här trycker man en färg i taget där tryckaren blandar till en färg som hälls i färgverket. Vill man justera färgen i trycktillfället får man blanda till en ny färg att hälla i. Antal färger man kan använda begränsas av hur många färgverk det finns i tryckpressen. För att välja färg använder man färgstickor som man kan köpa från Pantone. Vi anger vilka PMS färger vi har valt i filen och respektive färgnummer visas på respektive tryckplåt eller klichée.

Logotyper i vektorformat

De vanligaste filformaten de flesta känner till är JPEG, EPS och TIFF. jpg och tif är pixelbilder och lämpar sig inte för logotyper i tryck. EPS - Encapsulated Post Script är det första vektorbaserade formatet. AI är Adobe Illustrators originalfilformat som ofta används istället för EPS. AI används ofta till kompletta förpackningsdesigner där man använder PMS färger men kan även kombinera med CMYK.

SVG är ett relativt nytt filformat för alla former av bildskärmar. SVG bygger på vektorer med RGB färg och är skalbara vilket är guldvärt på responsiva hemsidor. SVG kan även förses med animeringar och kan även programeras till att ändra färg, bra i menyknappar.

PING eller png-formatet är till för bildskärmar. Från AI filer kan man skapa PNG med genomskinlig bakgrund för hemsidor med mera.

CAD används när man vill skära ut folier till bildekor. EPS och AI filer kan användas i 99% av alla CAD-maskiner. Det kommer fler och fler brodyrmaskiner som kan läsa in EPS och AI filer.

 

Beställ nyhetsbrev

Registrera dig

* indicates required